E-Cat Senaste Nytt

Energikatalysatorn E-Cat senaste nytt:

2013-05-20

En ny version av E-Cat har testats. Den nya versionen innehåller en ny reaktor och kallas E-Cat HT. Vid testerna har påvistats att en större värmeutvinning erhållits än vad som är möjligt med konventionella medel.

2012-01-18

En E-Cat för hemmabruk kommer att tillverkas. Denna kommer att producera 10kW och endast kosta $500 att köpa. Här kan ni läsa mer om att beställa E-Cat 10kW.

2011-11-03

E-Cats senaste test i Bologna den 28e oktober innebar att den hittils okända kunden var nöjd med test resultaten. Cch nu ska den första 1MW E-Cat äntligen levereras.

Nyhet från Ny Teknik

2011-10-10

Testet utfördes enligt plan i Bologna. Och E-Cat 1MW verket kördes, efter uppvärmning av en elektrisk värmepatron, helt självgående utan tillförd energi i över 3 timmar. Enda oros momentet som ecats.se kan utröna är att det 1MW verk som uppgavs skickat till USA fortfarande inte är skickat. Rossi hävdar att detta beror pga juridiska problem i kontraktet och att invigningen kommer att ske som planerat vid senare datum i Oktober.

2011-10-06

Bilder från testet i Bologna, Italien av 1MW verket som är en seriekoppling av 52 E-Cat moduler. Testet utfördes utan komplikationer. En utförlig rapport av test resultatet kommer förhoppningsvis under dagen.

Rossi och 1MW E-Cat verket
Rossi framför 1MW E-Cat verket under testet den 6 Oktober

1 MW E-Cat powerplant
1 MW E-Cat verket

Bilderna är från Daniele Pessirini's direkt rapporter under dagen.

2011-10-05
Imorgon, den 6 Oktober, sker testet av 1 MW verket. Testet kommer inte att utföras i USA utan det kommer att utföras i Bologna, Italien. Inbjudna gäster är svenska forskare samt forskare och andra "viktiga" personer från USA, Japan, Kina, Frankrike, England, Ryssland, Grekland och Italien. Så, imorgon, blir en fantastiskt spännande dag!

2011-09-30
Nästa stora milstolpe blir den 6:e Oktober då en demonstration av 1 MW verket kommer att utföras. Detta test är en stor milstolpe inte bara för att den är det första officiella testet av 1 MW verket utan även eftersom forskare och andra "viktiga" personer från hela världen kommer att vara inbjudna. Demonstration kommer att ske i USA. 1 MW verket är alltså ett antal, närmare bestämt 52 st, seriekopplade e-cats som tillsammans producerar en hel MegaWatt. Ni kan se en video från 1 MW verket på Ny Teknik.

2011-08-07
Rossi bryter med Grekiska Defkalion. På Journal of Nuclear Physics berättar Rossi att skälet är en finansiell fråga, inte vetenskaplig. Rossi vill inte lämna mer uppgifter än så om anledningen till brytningen eftersom det kan bli en rättslig sak. Rossi kommer nu istället att samarbeta med ett amerikanskt företag. Driftsättningen av anläggningen på 1 MW kommer fortfarande att utföras som planerat i Oktober 2011 enligt Ny Teknik.se.

2011-05-14
Patentet för Energi Katalysatorn är godkänt i Italien. Det internationella patentet är ännu inte godkänt. Och enligt Ny Teknik så är ett italienskt patent mindre tekniskt utförligt än ett internationellt.

Se inslaget om E-Cat från Italiensk TV sänt den 5 Maj 2011

Rai News 24 E-Cat Story (Dubbat till Engelska)

Intressant extern info: Här kan ni läsa patent ansökan för E-Cat: E-Cat Patent

 

EnergiKatalysatorn

EnergiKatalysator

EnergiKatalysatorn E-Cat kan vara den största uppfinningen i mänsklighetens historia.

Energikatalysatorn "Energy Catalyzer" demonstrerades för första gången den 14 Januari 2011. Demonstrationen utfördes framför oberoende vetenskapsmän från Bolognas Universitet i Italien.

Energi Katalysatorn E-Cat är skapad av Andrea Rossi, en italiensk ingenjör och uppfinnare. Rossi har bekostat hela processen med pengar från egen ficka.

Två svenska vetenskapsmän, professor Sven Kullander och docent Hanno Essén, har medverkat vid ett test av E-Cat den 29 Mars 2011. Deras slutsats var att de uppmätta resultaten endast kan förklaras med en kärnreaktion.

Andra begrepp som används i E-Cats sammanhang inkluderar Kall Fusion sk "Cold Fusion" och LENR - "Low Energy Nuclear Reaction". Fysiker och vetenskapsmän världen över är skeptiska till genomförandet av dessa med dagens teknik och kunskap.

Om Oss

ecats.se är den Svenska guiden till Energikatalysatorn E-Cat med senaste nyheter och info. All info som presenteras på ecats.se är från oberoende källor på nätet, i tidningar, TV och radio.

Externa Källor till info om E-Cat:

Ny Teknik - Den bästa källan till allt om EnergiKatalysatorn. Ny Teknik har exklusivt varit med och testat E-Cat.

Journal Of Nuclear Physics - Nuclear Experiments Blog

E-Cat Online - Guide till allt om E-Cat

E-Cat.com - Officiella E-Cat sajten

Kontakt och Info om Beställning av E-Cat: info@ecats.se

 

Copyright 2010 - 2019 | ecats.se