Andrea Rossi

Andrea RossiAndrea Rossi och professor Sergio Focardi annonserade den 14 januari 2011 att dom har en "cold fusion" apparat som producerar över 10 kilowatt samtidigt som den konsumerar endast en bråkdel av detta.

Rossi är en ingenjör och uppfinnare från Italien och har jobbat med att kall fusion i över 20 år. Focardi är professor vid universitet i Bologna, Italien. Ett av världens äldsta universitet.

Rossi och Energikatalysatorn

Rossi presenterade Energikatalysatorn E-Cat efter 20 års arbete med kall fusion. I oktober 2011 kommer en E-Cat att presenteras som producerar 1 megawatt (1 MW). Denna är en seriekopplad version av ett antal mindre E-Cats som tillsammans producerar 1 MW.

Andrea Rossi och EnergiKatalysatorn
Rossi vid presentationen av E-Cat i januari 2011

 

EnergiKatalysatorn

EnergiKatalysator

EnergiKatalysatorn E-Cat kan vara den största uppfinningen i mänsklighetens historia.

Energikatalysatorn "Energy Catalyzer" demonstrerades för första gången den 14 Januari 2011. Demonstrationen utfördes framför oberoende vetenskapsmän från Bolognas Universitet i Italien.

Energi Katalysatorn E-Cat är skapad av Andrea Rossi, en italiensk ingenjör och uppfinnare. Rossi har bekostat hela processen med pengar från egen ficka.

Två svenska vetenskapsmän, professor Sven Kullander och docent Hanno Essén, har medverkat vid ett test av E-Cat den 29 Mars 2011. Deras slutsats var att de uppmätta resultaten endast kan förklaras med en kärnreaktion.

Andra begrepp som används i E-Cats sammanhang inkluderar Kall Fusion sk "Cold Fusion" och LENR - "Low Energy Nuclear Reaction". Fysiker och vetenskapsmän världen över är skeptiska till genomförandet av dessa med dagens teknik och kunskap.

Om Oss

ecats.se är den Svenska guiden till Energikatalysatorn E-Cat med senaste nyheter och info. All info som presenteras på ecats.se är från oberoende källor på nätet, i tidningar, TV och radio.

Externa Källor till info om E-Cat:

Ny Teknik - Den bästa källan till allt om EnergiKatalysatorn. Ny Teknik har exklusivt varit med och testat E-Cat.

Journal Of Nuclear Physics - Nuclear Experiments Blog

E-Cat Online - Guide till allt om E-Cat

E-Cat.com - Officiella E-Cat sajten

Kontakt och Info om Beställning av E-Cat: info@ecats.se

 

Copyright 2010 - 2019 | ecats.se